Kombi su basıncı düşerse ne olur?

Yazımızın ilerleyen bölümlerinde belirteceğimiz gibi, kombi cihazı sürekli olarak su eksiltebilir. Bu yüzden bu yazımızda, kombi su basıncı düşerse ne olur? sorusunun cevaplarını arayacağız. Öncelikle basınç düşmesinin nedenlerine değineceğiz. Daha sonra ise sorunun çözümü için bireysel olarak neler yapılması gerektiğini anlatacağız.

kombi basıncı düşerse ne olur?

kombi basıncı düşerse ne olur?

Kombi su basıncı düşerse ne olur? Kombi Su basıncı neden düşer?

Kombi cihazındaki su basıncı günlük olarak düşüyorsa, bunun birkaç nedeni vardır. Bu nedenlerden bir tanesi, eşanjör cihazının arızalı olmasıdır. Eğer sorun buysa tespit etmesi zordur. Çünkü başka nedenlerle karışır. Ancak uzman bir tesisatçı sorunun bu olduğunu tespit edebilir.

Bir diğer neden ise tesisatta kaçak ya da sızıntı olmasıdır. Bu durumun tespiti de bireysel olarak zordur. Ancak basıncın sürekli olarak düşmesinden anlaşılır. Aynı şekilde uzman bir tesisatçıdan yardım alınması gerekir. Uzman tesisatçıların elinde bulunan termal kamera ile sorun noktasal olarak tespit edilebilir.

Diğer bir neden banyo alanında bulunan gider vanasının bozulmasıdır. Bu durumda, vananın tamir edilmesi gerekir. Vananın başlığında ya da dişli kısmında sorun olabilir. Sorun her ikisinden kaynaklanıyorsa, bu durumda değiştirilmeleri gerekir.

Kombi cihazları içinde sürekli su olmalıdır. Bunun nedeni, elektrikli şofben gibi kombi cihazlarının da suyu ani olarak ısıtarak çalıştırmasıdır. Eğer kombi cihazı içerisinde sürekli olarak su bulunmazsa, eşanjör fazla ısınır ve dolayısıyla kombi cihazının elektronik aksamlarının yanmasına neden olur.

Kalitesiz malzeme kullanılması ya da işçilik yapılması durumunda, tesisat boruları ek yerlerinden patlayabilir ya da su kaçırabilir. Başka bir durumda zamanla boru ek yerlerinin sıcak suyun da etkisi ile aşınmasıdır. Bu durumda boru ek yerlerinin değiştirilmesi gerekir. Ancak ek yerlerinde sızıntı ya da çatlak söz konusu ise çözüm başka bir şekilde uygulanır.

Sızıntı ya da çatlak hem boruda hem de ek yerlerinde meydana gelmişse, kimyasal bir madde ile bu durum giderilir. Söz konusu kimyasal madde hem tesisat borularının korumasını sağlar, hem de boru yüzeyinde sertleşerek bir tabaka oluşturur. Bu tabaka sayesinde, boru yüzeyinde görülmeyen çatlak ve delinmeler de kapanmış olur.

Eğer borularda patlama gibi yüksek oranda bir hasar söz konusu ise bu durumda, tespit edilen yerden ufak tefek zemin sökme durumları meydana gelebilir. Eskiden bu gibi durumlarda, birçok yer kırılıp dökülürdü. Çünkü sorunu tam olarak tespit etmek çok zordu ve deneme yanılma yöntemi kullanılıyordu. Günümüzde ise gelişmiş tespit cihazları sayesinde, yüksek oranda kırma ya da dökme durumları ortadan kalkmıştır.

Kombi su basıncı düşmesi durumunda ne gibi çözümler uygulanır?

Öncelikle bireysel olarak, uygulanabilecek çözümleri burada anlatacağız. Kombi su basıncı düşerse ne olur? Sorusunun cevabına da değinmiş olacağız.

Sorun banyo giderinden kaynaklanıyorsa, bireysel olarak vanayı kontrol edebilirsiniz. Bazı durumlarda, banyo gider vanasından su sızıntıları meydana gelebilir. Bu durumun nedeni vananın az da olsa açık unutulmasıdır.

Eşanjör tıkanmasından kaynaklı bir arıza varsa, bu durumu bireysel olarak çözebilirsiniz. İnternetten bulacağınız çeşitli kaynaklardan sorunun nasıl çözüleceğini bulabilirsiniz. Ancak eşanjör arızası sizin giderebileceğiniz düzeyde değilse o zaman uzman bir tesisatçıdan yardım istemelisiniz. Eşanjörün değişmesi gerekebilir.

kombi basıncı düşerse ne olur?

kombi basıncı düşerse ne olur?

Kombi cihazındaki su alma vanasından kaynaklı arıza nedeniyle, kombi cihazı sürekli olarak su alabilir. Bu durumda dijital göstergeye sahip olan kombi cihazlarında bu durum hata kodu ile gösterilir. Aynı şekilde kombi su basıncı düşerse ne olur? Durumlarında da hata kodu alırsınız ve bu durumu cihazın ekranında görürsünüz. Hata kodu aldığınız zaman kombi cihazının kullanma cihazını inceleyerek, hata kodları hakkında bilgi alabilirsiniz. 0,5 bar su eksilmesi, hata kodunun gösterilmesi için yeterlidir.

 

Hata kodu gösterildiği zaman kombi cihazı çalışmaz. Bu durum dijital kombi cihazları için geçerlidir. Mekanik olanlarda bu durum gösterilmez.

Peteklerden kaynaklı sorunlarda ise petek vanalarının su damlatması neden olarak gösterilebilir. Vana dişlilerinden kaynaklanan arızlarda bu durum gözlemlenir. Bazı durumlarda ise peteklerde delinme ya da çatlak olabilir. Bu gibi durumlarda da su eksilmesi gözlemlenir.

Gerek tesisatta, gerekse de peteklerde meydana gelen çatlaklarda ve sızıntılarda, tesisat kimyasalı kullanılır. Bu kimyasal boru yüzeylerinde sert bir tabaka oluşturur. Böylece çatlakları ve delinmeleri kapatmış olur. Tesisata, bir miktar su ile karıştırılarak verilen bu karışım sızıntılarda kullanılır.

Kombi Su basıncı düşmesinde uzman tesisat çözümleri

Angora Tesisat olarak, sızıntı ya da çatlak gibi durumlarda tesisat kimyasalı kullanıyoruz. Kullandığımız gelişmiş cihazın deposunda bu karışımı sisteme veriyoruz.

Eğer sorun daha büyükse, yani tesisatın ek yerlerinde ya da tesisatta değişmesi gereken yerler varsa, bu durumu en az hasarla gideriyoruz. Gelişmiş tespit cihazlarımız ile sorunun kaynağını noktasal olarak tespit ediyoruz. Yalnızca sorunun olduğu yerdeki zemini söküyoruz. Böylelikle, birçok yerin kırılmasına ya da dökülmesine gerek kalmıyor.

Kullandığımız kaliteli malzemeler ile sorunu kökten çözüyoruz. Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde tesisatınızı kullanabiliyorsunuz.

Gerek ısıtma tesisatı, gerek se soğuk su tesisatı konularında ve daha fazla konuda sizlere haftanın her günü ve günün her saati hizmet sunuyoruz. Hizmetlerimizden; www.angoratesisat.com adresimizi ziyaret ederek, haberdar olabilirsiniz.

Ayrıca sizlerin bilgilenmesi için hazırladığımız yazılarımızdan faydalanabilirsiniz. Makalelerimizi inceleyerek, bilgilenebilir böylelikle sorunlarınızı kısmen de olsa kendiniz çözebilirsiniz. Çözemediğiniz sorunlarınızda her zaman yanınızdayız.

Benzer Yazılarımız

Evde lağım kokusu – Lağım kokusu zararları
Evde Lağım Kokusu Tuvalet ya da banyo gibi alanlardan gelen pisliklerden dolayı tıkanan giderlerden gelen ko...
Mutlukent Su Kaçak Tespiti
Mutlukent Su Kaçak Tespiti (Angora Tesisat) Firmamız, su kaçaklarının tespit edilmesi ve onarılması konus...
Yaşamkent Su Kaçak Tespiti
Yaşamkent Su Kaçak Tespiti Çayyolu bölgesinde bulunan Yaşamkent Su Kaçak Tespiti ekiplerimiz, gelen çağr...
İlaçlı Petek Temizliği Nasıl yapılır? – İlaç kullanımı
Kombi cihazlarının ve bu cihazlara bağlı bulunan peteklerin temizliğinde kullanılan kimyasallar, ilaç ola...
Evde Tuvalet kokusu neden oluşur?
Evsel ve endüstriyel atıkların neden olduğu tuvalet kokusunun birçok nedeni vardır. Nedenleri ikiye ayıra...
Su Kaçağı
Ankara Su Kaçağı Bulma Ankara Su Kaçağı Bulma ekibi olarak merhabalar:) Biz kimiz, neler yaparız? Ne zama...