Yeni Peteklerin Altı Isınmıyor – Petek altı neden ısınmaz?

Peteklerin ısınmaması ya da etkili bir ısıtma sağlamaması durumu kombi tesisatında bir sorun olduğunun en önemli göstergelerindendir. Isınma probleminin en önemli nedenleri peteklerin tıkanması, içinde hava olması ya da tesisatın yanlış bağlanması şeklinde sıralanmaktadır. Yeni peteklerin altı ısınmıyor ve bu ciddi bir sorun yaratıyorsa petekler kullanılmamış ve yeni olduğundan akla sadece tesisatın yanlış bağlanması ya da tesisatta bazı sorunların olmasını akla getirmektedir. Petek temizliğini gerektiren tıkanma ve tortu oluşumu yeni peteklerde söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle çözüm arayışları buna göre değerlendirilmektedir.

Yeni Peteklerin Altı Isınmıyor

Yeni Peteklerin Altı Isınmıyor

Yeni peteklerin altı ısınmıyor! Nedenleri

  1. Peteklerde hava olabilir: Yeni kurulan tesisatlarda hava birikmesi daha sık rastlanan bir durum olmakla birlikte bu sorun ısınma problemlerine neden olmaktadır. Bu nedenle yeni peteklerin altı ısınmıyor şikâyeti olanların öncelikle hava birikmesi olasılığını düşünerek peteklerin havalarını almaları gerekmektedir.
  2. Pompa yetersiz olabilir: Bazı tesisatçılar kombi sistemini kurmaya geldiklerinde petek sayısı, boruların uzunluğu ve konumları gibi durumları tam göz önünde bulundurmadan kurulum yapmaktadır. Böyle durumlarda da tam bir hesaplama yapılmadığından bu pompa yeterli denilip göz kararıyla kombi pompası seçilebilmektedir. Pompa yetersiz geldiğinde ise yeni kurulmuş tesisatlara sıcak su tam pompalanamamakta ve ısıtma problemleriyle karşı karşıya kalınmaktadır.
  3. Kombi tesisatı ters bağlanmış olabilir: Peteklerin alt kısmında ısınma olmaması şikâyetinin bir nedeni de tesisatın ters bağlanmasıdır. Yeni kurulumlarda bu tip problemlerle karşılaşılabilmektedir. Tesisatın bağlantılarında herhangi bir yanlışlık olması durumunda peteklere sıcak su tersten geleceğinden üst ya da üst kısmın dengesiz şekilde soğuk kalmasına neden olmaktadır.
  4. Tesisatta su kaçağı olabilir: Yeni tesisatlarda nadir de olsa bazı hatalı malzeme kullanılmasından kaynaklanan gözle görülemeyecek kaçaklar oluşabilmektedir. Kurulumu yapan tesisatçının da kullandığı boruda kaçak oluşturacak bir hata olduğunu fark etmesi her zaman mümkün olmamaktadır. Böyle durumlarda kaçağın tespit edilip sorunun giderilmesi gerekmektedir.
  5. Sorun her odada yoksa reglaj ayarı gerekebilir: Yeni peteklerin altı ısınmıyor ve problem yaşıyorsanız hangi peteklerde bu sorunun olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz de çözüm açısından önemli olmaktadır. Bunun için kombiye en yakın ve en uzak petekler kontrol edilmelidir. Isıtma problemi uzak peteklerde oluyorsa su basıncının azalmasından kaynaklanmakta, bu yüzden reglaj ayarı gerektirmektedir.

Yeni peteklerin altı ısınmıyor! Ne yapabilirim?

Evinize kombi tesisatı döşettiniz ve yaktınız ancak bir şeyler yolunda gitmiyor. Örneğin yeni peteklerin altı ısınmıyor ya da başka ısıtma problemleri yaşıyorsanız öncelikle nedeni bulmaya çalışmanız yerinde bir davranış olmaktadır. Sorunu bulduktan sonra sizin yapacağınız bazı uygulamalar olduğu gibi bazı durumlarda Angora Tesisat gibi profesyonel hizmet veren kurumlardan yardım almanız gerekmektedir. Altı ısınmayan petek olduğunu fark ettiğinizde yapmanız gereken tesisatı kontrol etmektir. Kontrolleriniz sırasında peteklerde hava birikmesi sorunu ve reglaj ayarını kendiniz kolayca yapabilirsiniz. Ancak tesisatta bir problem olması ya da kaçakların tespit edilmesini ancak işinin uzmanı ekipler uygun alet ekipmanla yapabilmektedir. Verdiğimiz hizmetler hakkında detaylı bilgi almak için www.angoratesisat.com isimli web adresimizi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Yeni Peteklerin Altı Isınmıyor

Yeni Peteklerin Altı Isınmıyor

Peteklerin havası nasıl alınır?

Tesisatı yeni kurdurmanıza rağmen peteklerin altında ısınmama sorunu yaşıyorsanız ilk aklınıza gelecek şey hava birikmesi olmalıdır. Bu havanın tahliye edilmesi için önce kombi ve sistem çalışmaz duruma getirilmeli yani kapatılmalıdır. Ardından peteğin purjör vanası açılmalıdır. Vananın sonuna kadar açılmasına gerek olmayıp yarım açılması çok daha etkili olmaktadır. Vana su gelene kadar açıldıktan sonra tekrar sıkıştırılmalıdır. Bu şekilde su gelmesi havanın tahliye olduğu anlamına gelmektedir. Eğer çok sık petekleriniz hava yapıyorsa konunun uzmanı olarak otomatik hava pürjörü bağlatmanızı tavsiye ederiz.

Reglaj ayarı nasıl yapılır?

Eğer peteklerde hava olmadığı halde yeni peteklerin altı ısınmıyor problemi yaşamaya devam ediyorsanız bu sorunun kombiye uzak noktada yer alan kaloriferlerde mi olduğunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Kontrolleriniz sonucunda bu durumu doğrulayan veriler elde ettiyseniz reglaj ayarına geçebilirsiniz. Bunun için peteklerin ısı vanalarıyla belirli oranlarda oynayarak ayarlama yapmak yeterli olmaktadır. Kombiye en yakın peteğin ısı vanalarını az, en sonrakinin en açığa getirilmiş şekilde ayarlanması sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Kombi tesisatında kaçak ve diğer arızalar nasıl giderilir?

Kombi tesisatında kaçak olması nedeniyle yaşanan problemlerde ve diğer arızalarda profesyonel hizmet veren teknik ekiplerden destek almak şarttır. Su kaçaklarının bulunması için özel termal kameralar kullanılmakta, tespit yapıldığında bakım ya da değişim işlemleri uygulanmaktadır. Aynı şekilde arızalar da teknik bilgi gerektiren işlerdir. Ancak teknik ekipler müdahale edebilmektedir.

Yeni peteklerde yaşanan altının ısınmaması durumu yazımızda anlattığımız nedenlerden kaynaklanabilmekte olup yine anlattığımız şekilde çözüme kavuşturulmaktadır. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak, hizmetlerimizi sorgulamak ya da bizlere herhangi bir kombi sorunu hakkında soru sormak için sitemizi ziyaret edebilir, iletişim yöntemlerinden birini kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz. Siz değerli müşterilerimizin her daim yanında olarak çözüm ortağınız olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Benzer Yazılarımız

Kanal Görüntüleme Kamerası ile ilgili bilgiler
Kanal görüntüleme kamerası sayesinde tesisatın içinde bulunan tıkanıklıkların kaynağı kolay bir şek...
Tuvalet Tıkanıklığı Açma Yolları Nelerdir?
Her insanın bir gün içerisinde mutlaka kullanması gereken tuvaletlerde yaşlanabilecek tıkanmalar, pek çok...
Sıcak su tesisatı – Tesisat hakkında bilgiler
Tesisat, herhangi bir sistem olan sıvıların geçtiği geniş bir uygulama yelpazesini barındıran ısıtma, ...
Robotla tuvalet açma – Tuvalet tıkanıklığı açma
Tuvalet tıkanıklığı, konutlarda ve ofislerde en sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesidir. Tuvalet tÄ...
Robotla Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?
Robot tabiri, günümüzde gelişmiş teknolojiye sahip cihazlar için kullanılıyor. Tesisat dünyasında da a...
Kanalizasyon Tamiri – Tıkanıklık ve Çözümü
Bina veya özel mülklerde parsel alanı içerisinde bulunan kanalizasyon tamiri mülk sahipleri tarafından yap...