Yerden ısıtma ısıtmıyor- Yerden ısıtma sistemleri

Vücudun ısı dengesini sağlayabilmesi kan pompalanmasıyla mümkündür. Ayaklara kan gitmesi daha uzun sürdüğü için insan en çok ayaklarından soğuk alarak üşütür. Durum böyle olunca ayaklardan başlayarak ortamı ısıtan, yerden ısıtma sistemleri diğer sistemlere oranla avantajlıdır. Ancak “yerden ısıtma ısıtmıyor” serzenişleri insanlara aksini düşündürmektedir. Aslında sorunun çözümü sadece alanında söz sahibi, deneyimli personel ve özel üretim cihazlara sahip olan bir firmadan destek almaktır.

yerden ısıtma ısıtmıyor

yerden ısıtma ısıtmıyor

Sistem, metrekareye bağlı olarak %10- %15 arası tasarruf sağlar. Petek sisteminde olduğu gibi yer kaplama durumu olmadığından hem eşya yerleştirmesinde kolaylık sağlar hem de yerden tasarruf sağlar. Ayrıca is yapmadığı için temizlik sorununa yol açmaz. Sistemin geç ısınmasının dışındaki en büyük dezavantajı, maksimum 55-60 derece arasında çalışması nedeniyle boruların içinde bakteri birikmesidir.

Yerden ısıtma ısıtmıyor- Yerden ısıtma havası nasıl alınır?

Yerden ısıtma tesisatı olan bir evdeki  “yerden ısıtma ısıtmıyor” yakınması durumunda ilk başvurulan yöntem hava almak olsa da sistemin suyu boşaltılmadığında sistem kendiliğinden hava yapmaz. Sorunun havayla ilgili olmayıp sistemde oluşan çamurdan kaynaklandığını kesinleştirmek için yine de hava alma yönteminden yararlanabilirsiniz. Peki, yerden ısıtma havası nasıl alınır?

Yerden ısıtma sistemlerinde kolektörde, sistemin havasını alınabilir. Hava alma işlemi için pürjör vanasını pürjör anahtarı veya düz tornavida yardımı ile gevşetin. İşlemin öncesinde  kolektörün altına bir kap koyarak zeminin kirlenmemesini sağlayın. Ardından purjörün anahtarı yardımı ile pürjör vanasını çeyrek tur veya yarım tur çevirin. Kolektördeki hava çabuk biteceğinden vana kapanana kadar su akar. Bu nedenle hava almak için çeyrek tur çevirmek yeterlidir.

Su aktığında vanayı kapatın. Sistemi çalıştırmadan önce, kombinin altındaki  su takviye vanasından sisteme su ilave edin. Böylece basınç düşer. Basınç seviyesi 1 barın altına düşmemelidir. Düştüğünde kombi arıza kodu verir ve çalışmayı durdurur. Bu durumda yapmanız gereken su takviye vanasını açarak su ilave etmek ve basıncı 1,5 – 2 bar arasına bir seviyeye getirmektir.

Yerden ısıtma temizliği nasıl yapılır?

Tesisat temizliği, ısıdan verim alınmasını ve yakıt tasarrufu yapılabilmesini sağlar. Peki, yerden ısıtma temizliği nasıl yapılır?

Yerden ısıtma sistemlerindeki aşırı çamurlaşma bu iş için özel üretilmiş mobil sistem temizleme makineleri ile yapılır. Bu sistemde  kombiden çıkan ana borular kolektör adı verilen ortak noktada buluşur.

Profesyonel temizlikte her oda tek tek temizlenir. Gidiş borusu özel olarak tasarlanmış olan makineye bağlanır. Dönüş borusu en yakın PVC borusuna bağlanır. Böylece  kirli suyun dışarı atılması sağlanır.  Hava ve su karışımı makineyle  boru içine gönderilir. Basınç  kireç tabakası ve balçığın sökülüp atılmasını sağlar.

Yerden ısıtma temizliği ilaçsız ve ilaçlı olmak üzere iki türlü yapılır. Koruyucu kimyasal boru içinde bakteri ve kireç oluşumunu engeller. Ayrıca borularda meydana gelen kılcal çatlakları onarır. Böylece olası bir su kaçağının önüne geçilmiş olur. Bu işlem tüm odalara tek tek uygulanır.

yerden ısıtma ısıtmıyor

yerden ısıtma ısıtmıyor

Temizlik sırasında tadilat ve buna bağlı bir hasar oluşması söz konusu bile olamaz. İşlem kolektörün olduğu kısımda başlayıp biter. Temizliğin sonrasında kolektörden sistemin havası alınır ve  zeminden ısıtma sistemi çalıştırılır.

Çoğu insan yerden ısıtma sistemi temizliğinin gerekli olmadığını ya da çok maliyetli, kırmalı dökmeli bir tadilat işlemi olacağını düşünür. Ancak erden ısıtma sistemi temizliği , “yerden ısıtma ısıtmıyor” sorununun yaşanmaması için ihmal edilmemesi gereken bakım çalışmasıdır. Temizliğin, 2-3 yılda bir yaptırılmaması sistemde kalıcı sorunlara neden olabilir. Firmamıza ulaşarak  detaylı bilgi edinebilir ve  servis kaydı oluşturabilirsiniz.

Benzer Yazılarımız

Lavabo gideri açma – Lavabo tıkandı su gitmiyor
Banyo ve mutfak alanlarında bulunan lavabolarda sıklıkla tıkanıklık gözlenir. Bunun nedenlerini bu başl...
Cevizlidere Su Kaçak Tespiti
Cevizlidere Su Kaçak Tespiti (Angora Tesisat) Cevizlidere Su Kaçak Tespiti, genellikle kırmadan yapılan yön...
Tıkalı tuvalet açmak için neler yapılabilir?
Günümüzde pek çok insan tıkalı tuvalet açma yolları hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir, bu nede...
Çankaya Lavabo Açma
Çankaya Lavabo Açma (0531 981 58 77) Çankaya Lavabo Açma hizmeti için lavabo tıkanıklığı, evlerde ve i...
Kırmadan Su Kaçağı Bulma İşlemi Nasıl Yapılır
Kırmadan Su Kaçağı Bulma İşlemi Nasıl Yapılır? Su kaçağı basit bir anlatımla, giderlerden suyun sı...
Logar temizleme fiyatları hakkında bilgiler
Bina etraflarında bulunan logar bacaları, kullanıcı hataları ve atıksu borularının işlevini zamanla kay...