Ankara Rezervuar Su Kaçağı

Ankara Rezervuar Su Kaçağı

Evlerde ki sızıntıların nerede olacağı belli olmaz. Ankara Rezervuar Su Kaçağı sorunları da oldukça fazladır. Özellikle duvara gömme klozetlerin rezervuar ya da farklı yerlerinde oluşan su kaçaklarının tamiri daha zordur. Bu yazımızda bu detaylar ile ilgili aklınızda olan tüm sorulara cevap vereceğiz.

Tuvaletlerde meydana gelen su kaçakları, günlük yaşamdaki en tatsız olaylardan biri diyebiliriz. Bunun tetikleyicisi, yere sızan klozetin kendisi olabilir. Burada rezervuarların gerçekten sızdırıp sızdırmadığını nasıl anlayabileceğinizi ve bu durumda ne yapmanız gerektiğini açıklıyacağız.

Banyoda veya doğrudan tuvaletin üzerinde veya altında bir su birikintisi, zorunlu olmamakla birlikte, tuvaletin zeminde sızdırdığını gösterebilir. Daha ciddi su hasarını önlemek için hızlı olmak ve önce su lekesinin nedenini bulmak önemlidir. Aşağıdaki noktaları kontrol edebilirsiniz.

1-Klozet içinde herhangi bir sızıntı var mı?

2-Klozetin çevresinde, duvara gömme ise duvarda nemlenme ıslanma, klozetin tabanında herhangi bir su damlası var mı kontrol etmelisiniz.

3-Tüm su borularını kontrol edin. Tuvalet gerçekten zeminde mi sızdırıyor? Bunu bir kez durulayarak test edebilirsiniz. Alt kenardan su sızarsa, su lekesinin nedeni budur. Bilmenizde fayda var. Sızdıran bir tuvaletin sebebi çok çabuk  fark edilmezse oluşabilecek zararın boyutu da büyük olacaktır.

Ankara Rezervuar Su Kaçağı

Ankara Rezervuar Su Kaçağı

Ankara Rezervuar Su Kaçağı (Firmaları)

Su sızıntıları hakkında bilgi veren Ankara Rezervuar Su Kaçağı Firmalarının söylediklerini dikkate almanız çok önemlidir.

Su Kaçak Ustaları ne diyor? Suyun artık sifona akmaması için kutunun içine bakmanızı ve işlevsel parçalarını kontrol etmenizi söylüyorlar. Hasarlı mı yoksa kirli mi? Çoğu durumda, suçlu sözde kaldırma çanı üzerindeki aşınmış bir conta olabiliyor. Yıkama işlemi sırasında suyun akması için kaldırılan bir tapa veya arızalı bir giriş valfidir.

Su Akmaya Devam Ediyor – Olası Sebeplerin Başında Gelir

Bir şamandıra, giriş valfinin su seviyesini düzenler ve genellikle su beslemesinin artık düzgün çalışmamasından sorumludur. Şamandıra normalde sarnıçtaki su yüzeyindedir. Sarnıçtaki su seviyesi maksimum seviyeye ulaşırsa normalde vanayı kapatır ve böylece suyun akmasını durdurur.

Bununla birlikte, yüzücü yakalanırsa, bu ya hiç su akmasına ya da çok fazla su akmasına neden olabilir. Kapalı sarnıcı bir kez hafifçe vurun. Bu, şamandıranın gevşemesine neden olabilir. Zımba işe yaramazsa, kutuyu açmalısın.

Adım 1: Su beslemesini kapatın

Bir tuvalet deposunu açmadan önce, banyoda taşmayı önlemek için su kaynağını kapatmalısınız. Musluğu genellikle tuvaletin yanında veya arkasında duvarda bulacaksınız. Genellikle sarnıcın yan tarafında bulunan küçük köşe vanasını kapatın ve su kaynağını kapatmak için kullanın. Şimdi sifon düğmesine basarak rezervuarı boşaltın.

Adım 2: Rezervuar kapağını açın

Sarnıç, duvar sıvasının üstünde veya altında yer almaktadır. Kutunun kapağı ya iğnelidir ya da vidalıdır. Ekli bir kapağı açabilirsiniz. Ellerinizle yapamıyorsanız pense kullanın. Vidalı kapakları bir tornavidayla gevşetin. Kapak kapalıyken, mekaniğe daha iyi bakmak için durulayın.

3. Adım: İşlevsel parçaları çıkarın ve temizleyin

İçeri daha fazla su akmaması için rezervuarın işlevsel kısımlarını temizleyin ve gözenekli sızdırmazlık halkalarını değiştirin. Stiftung Warentest uzmanları, kaldırma çanını bir elinizle mümkün olduğunca aşağı doğru tutmanızı, hafif sola çevirerek bayonet yuvasını gevşetmenizi ve yukarıdan kaldırmanızı tavsiye ediyor. Hırdavatçıdan tuvalet tankı modeliniz için bir sızdırmazlık halkası kiti satın alın ve evde bir kase sirkeli temizleyici veya kireç çözücü hazırlayın.

Ankara Rezervuar Su Kaçağı (Fiyatları)

Rezervuar sızıntıları, evinizde yaygın sorunlara neden olma potansiyeline sahiptir. Özellikle bir sızıntıyı mümkün olan en kısa sürede tespit etmezseniz, su hasarı ve küf sizi yıllarca etkileyebilir. Sorunu keşfettikten sonra, alanı kurutmak, etkilenen alanları onarmak ve iyi hava kalitesini korumak için uygun iyileştirme ve onarım yöntemlerinden geçmeniz gerekir . Her bir sızıntı türüyle ilişkili maliyet, onu tespit etmenin karmaşıklığına bağlı olarak değişir.

Ankara Rezervuar Su Kaçağı tespiti maliyeti, ortalama olarak, sızıntı tespitinin maliyeti 400 TL ile 1000 TL arasındadır. Her türlü yerden kaçak alabilirsiniz. Birçok yerde sızıntı meydana gelebilir. Bodrumda, çatı altında, duvar yakınında, su borusunda, olukta veya tavanda. Sızıntı bulmak evinizde daha iyi hijyen sağlar. Sızıntı, kalıba büyümesi için her fırsatı verir. Ve küf oluşumu uzun vadede sağlığınız için kötüdür. Ayrıca, bir sızıntı evinizin zarar görmesine neden olur. Tamamen değiştirilmesi gereken bir zemin düşünün. Veya parke zemininizdeki çatlaklar.

 

 

 

 

Benzer Yazılarımız

Kanalizasyon Borusu Açma Nasıl Yapılır? Yapılan işlemler
Kanalizasyon borularını iki türde ele almak gerekir. İç tesisatta bulunan borular ve dış tesisatta buluna...
Akan tavana ne yapılır? – Akan tavan çözümleri
Tavanda meydana gelen su kaçaklarında birçok kişi telaş yapar ve aslında ne yapacağını bilemez. Akan ta...
Su Kaçağı Onarma Maliyeti
Su Kaçağı Onarma Maliyeti (Ankara) Su Kaçağı Onarma Maliyeti ne kadar? Usta çağırsam çok mu pahalıya ...
Çamaşır makinesi neden koku yapar – koku problemi
Evin en önemli yardımcılarından biri çamaşır makinesidir. Çamaşır makinesinin arızalanmasıyla birbir...
Güneşevler Su Kaçak Tespiti
GüneÅŸevler Su Kaçak Tespiti (0312 479 12 06) GüneÅŸevler’de su kaçağı mı yaşıyorsunuz? Duvarlard...
Robotla tuvalet açma – Tuvalet tıkanıklığı açma
Tuvalet tıkanıklığı, konutlarda ve ofislerde en sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesidir. Tuvalet tÄ...