Duvarda su kaçağı ve yapılan işlemler

Su kaçağı, gider borularından döktüğümüz pis ve temiz suyun borular ile kanala tahliye olması sırasında belirli nedenler ile küçük çatlaklar ya da kırılmaların oluştuğu noktalardan sızan sular olarak tanımlanmaktadır. Borularda oluşan arızalar ya da çatlaklar su kaçağına neden olmaktadır. Duvarda su kaçağı aynı nedenlerden dolayı oluşmaktadır.

duvarda su kaçağı

duvarda su kaçağı

Duvardaki Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su kaçağını önlemek için öncelikle sorunun kaynağını bulmak gerekiyor. Duvarda su kaçağını bulmak için pek çok yol mevcuttur. Su kaçağı bulunan yerlerdeki duvarların boyaları kabarır ve dökülür.

Banyo ya da mutfakta, tavan veya duvarların ıslanması ile su kaçağı bulunabilir.

Su saati kapalıyken dönmeye devam ediyorsa bu durum kaçak olduğunun işaretçisidir. Duvarlarda oluşan rutubet ve gelen pis kokular da su kaçağının göstergesidir. Duvardaki su kaçağı nasıl bulunur sorusunun cevabı ise akustik dinleme cihazı denilen alettir.

Akustik dinleme cihazı; duvar içindeki borularda su kaçağı varsa, duvarı kırmadan o suyun sesini dinleyerek su kaçağının olduğu yeri tespit etmek için kullanılır. Bu sayede kaçak tespiti için hiçbir yerin kırılmasına gerek kalmaz.

Deneme yanılma yöntemi ile evi inşaat alanına çevirme dönemi artık eskilerde kaldı diyebiliriz. Eğer duvarda su kaçağı olmadığına eminseniz sorun üst kat dairede ya da yandaki dairede olabilir. Sorunun diğer dairelerde olduğunu düşünüyorsanız diğer dairelere basınç kontrolü gibi bir takım testler ve ölçümler yapılmasını isteyebilirsiniz.

Bazen de borulardan duvara sızma gerçekleşir. Borulardan gelen sesler, akustik arıza tespit cihazı ile dinlenir ve borularda herhangi bir sorun olup olmadığı incelenir.

Duvardaki Su Sızıntısı Nasıl Önlenir?

Duvardaki su sızıntısı nasıl önlenir sorusuna yanıt verebilmemiz için ilk olarak su kaçağının kaynağını öğrenmemiz gerekiyor. Akıllara ilk gelen şey, üst veya yan dairede bir sorun olduğu olabilir.

Sorunun nereden kaynaklandığını anlamak için dairenin ana su vanasını kapatıp su sayacının endeksini kontrol ediniz. Bir gece geçtikten sonra tekrar su sayacının endeksini kontrol ediniz. Arada fark varsa, sorunun sizin dairenizin tesisat sisteminde olduğunu anlarsınız.

Eğer sayacın iki günlük endeks değerleri arasında fark yoksa sifon, tuvalet ve lavaboyu bir süre kullanmamanız sizin yararınızadır. Bu süre içinde duvardaki su sızıntısında azalma varsa sorun yine sizin dairenizdedir ve su kaçağı sizin gider hattınızdan kaynaklanmaktadır.

Duvardan Su Akıyor

Duvarda su kaçağı oldukça can sıkıcı bir durumdur. Evin duvarından su akması duvarların kabarmasına ve boyaların kabuk atmasına sebep olur. Siz de duvardan su akıyor, sebebi ne olabilir diyorsanız olası nedenleri inceleyelim.

1) Tesisattaki bağlantı contaları gevşemiş olabilir.

2) Gider borusuna dökülen gider açıcı kimyasal ürünlerin borulara ve bağlantı yerlerine zarar vermesi olabilir.

3) Hatalı yapı malzemesi kullanılmış olabilir.

4) Genelde eski binalarda karşılaşılan sorunlardan biri boruların çürümesidir.

5) Üst daireden gelen sular, sizin duvarınıza akıyor olabilir.

Bazı durumlarda borunun ek yerlerinde de sorun yaşanır ve sızıntılara sebep olur. İki tür sorunla karşılaşmanız muhtemeldir. Tesisatın döşenmesi sırasında, plastik borularda, birleşim yerinin iyi kaynatılamaması ilerleyen zamanlarda su kaçağına neden olabilir. Tesisat boru  malzemesinin kalitesiz olması kaçak nedenlerinden bir tanesidir.

Çatlak borulardan sular akacaktır. Çatlayan su borusunun nereden sızıntı yapacağını tahmin etmek güçtür. Bu ve benzeri durumlarda çatlak su borusunun yerinin acilen tespit edilmesi gerekir. Suyun aktığı yer tespit edilip önlemler alınmazsa duvar, akıntının olduğu bölgeden kırılmaya başlayacaktır.

duvarda su kaçağı

duvarda su kaçağı

Duvarda su kaçağı varsa ve sorunun kaynağı borularınızda mikro delik adı verilen sızıntıya sebep olan delikler ise bu sorunu Angora tesisat olarak profesyonel yöntemlerimizi kullanarak giderebiliyoruz.

Kullandığımız özel kimyasalımız ile boru değişimine gerek kalmadan sızıntıları engelleyebiliyoruz. Rothenberger adı verilen kaçak giderici cihazımızı ve aynı zamanda tıkanıklık giderici cihazımızı aynı anda kullanıyoruz.

Rothenberger cihazının gövdesi depo olarak kullanılır. Tesisat borularındaki mikro çatlaklar şöyle giderilir;

1) Rothenberger cihazının deposuna yaklaşık 5 litre kadar kimyasal dökülür.

2) Depoya su eklenip karıştırılır.

3) Sisteme 9 bar basınç verilir ve birkaç saat bekletilir.

4) Kimyasalımız su ile tepkimeye girerek kristalleşir ve boru yüzeyine yapışmaya başlar. Birkaç saat içinde yapışan kristaller kuruyup sertleşir.

5) Boru yüzeyindeki mikro çatlaklar ve sızıntı yapan yerler böylelikle kapanmış olur.

NOT: Eğer boru ek yerlerinde bir sorun varsa ya da tesisat borularında tamir edilemeyecek düzeyde büyük çatlaklar varsa, borunun olduğu yerdeki zemin sökülür ve tesisat borusu yenisi ile değiştirilir. Eğer tesisat borusu duvardan geçiyorsa, duvarın küçük bir kısmı kırılır ve tesisat borusu değiştirilip duvar tamir edilir.

Benzer Yazılarımız

Çankaya Su Kaçak Tespiti
Çankaya Su Kaçak Tespiti-Tamiri Çankaya Su Kaçak Tespiti süreçleri için bizi hemen arayabilirsiniz. Aklı...
Robotla Pimaş Açma Hizmetleri – Robot kullanımı
Bina içerisinde bulunan pissu tesisatları bazı durumlarda tıkanır ve pissuyun evlerin içine ya da bina iç...
Abidinpaşa Su Kaçak Tespiti
Abidinpaşa Su Kaçak Tespiti-0312 479 12 06 Su Tesisat Ustası ile Kırmadan Su Kaçağı Bulma Su kaçağı, e...
Tesisatta Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır
Tesisatta Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır (0312 479 12 06) Tesisatta Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır sorusunun...
Logar temizlik fiyatları hakkında bilgiler
Logar temizliği kolay bir iş değildir. Logar temizlik fiyatları ise yapılan işlemin niteliğine göre değ...
Merkezi sistem kalorifer peteği ısınmıyor
Soğuk hava koşullarının hakim olduğu kış aylarında insanlar, herhangi bir iç mekana girerek ısınmak i...